Nyheter

Ekologigruppen expanderar med mer ekologi

27 september 2018

Miljökonsultföretaget Ekologigruppen, med bland annat tolv landskapsarkitekter i Stockholm, Malmö och Uppsala, ökar verksamheten genom uppköp av företaget Ekologgruppen i Landskrona.

Annons
Annons

Ett av Ekologigruppens aktuella projekt är inspiration för Eskilstuna kommun, om hur man kan få in fler ekosystemtjänster i staden. Illustration: Juho Riikonen

– Vi vill växa och genom uppköpet förstärker vi oss inom vattenområdet som vi tycker är extra intressant. Där har vi möjlighet att bidra till en hållbar utveckling, säger Mikael Wallin, landskapsarkitekt och vd för Ekologigruppen.

Ekologigruppen bildades 1988 och fokuserar på planer och strategier som rör människan och naturen i stadsmiljön. Förutom de tolv landskapsarkitekterna består företaget av ytterligare ett trettiotal medarbetare, bland annat ekologer och biologer.

Ekologgruppen startade i Lund 1981 och har idag 15 medarbetare, bland annat ett flertal biologer, limnologer och naturgeografer. Fokus ligger på praktiska lösningar för vatten i städer och i jordbrukslandskapet. Ägarna är alla över 60 år och hade från sitt håll spanat på just Ekologigruppen som en möjlig köpare när det inte fanns någon medarbetare som ville ta över.

Annons
Annons

– Det var frieri från båda hållen kan man säga, säger Mikael Wallin.

Uppköpet innebär rent praktiskt att Ekologigruppens medarbetare i Malmö får nya kollegor i Skåne och att de på sikt flyttar ihop i gemensamma lokaler.

Annika Jensfelt

Gå till nästa artikel