Nyheter

Dalarna får ny utbildning i gestaltad livsmiljö

26 juni 2020

Högskolan i Dalarna startar i höst en kurs i Gestaltad livsmiljö.
– Kursen ger möjligheter för samarbete mellan olika sektorer och yrkesdiscipliner vilket kan leda till värdefulla insikter om hur kvaliteter i våra omgivningar kan utvecklas och förvaltas, säger arkitekt Tina Wik, professor och kursansvarig.

Annons
Foto Högskolan i Dalarna

Högskolan i Dalarnas bibliotek i Falun stod klart 2014 och är ritat av Adept architects.

Högskolekursen anordnas i samarbete mellan Högskolan i Dalarna, Bild och form i Region Dalarna och Dalarnas Arkitekturråd. Kursen ska gå två dagar i månaden under höstterminen 2020 och vårterminen 2021, så att man ska kunna gå kursen även om man har ett heltidsarbete. Totalt är det 16 obligatoriska studiedagar. ”Arbetsgivare har nu en unik chans att bidra till samhällsutvecklingen genom att låta personer i sin organisation ta kursen på arbetstid som kompetenshöjande insats”, skriver organisatörerna i ett pressmeddelande.

Kursen grundar sig på den nationella politiken för Gestaltad livsmiljö som lades fram år 2018 och där ett av målen är att kunskap om arkitektur, form och design utvecklas och sprids i samhället.

Kursansvariga Tina Wik är i dag adjungerad professor i byggteknik vid Högskolan i Dalarna och har tidigare varit professor i restaurering vid Kungliga konsthögskolan, projektledare för Kulturarv utan gränser samt har undervisat vid KTH.

Annons

– Det här blir en intressant kurs med ett rikt innehåll, en kurs som ger studenterna en bred insikt i hur gestaltning, analys och förvaltning berikar förståelsen för våra miljöer, säger hon i pressmeddelandet.

Author no image

Annika Jensfelt

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel