Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Chalmersstudent vinner Carl Larsson-stipendium

Mathias Kidron har belönats med Carl Larsson-stipendiet på 48 000 kronor för sitt examensarbete, en omtolkning som resulterat i ett förslag på en ny offentlig träbyggnad.

– Kortfattat kan man sammanfatta projektet med frågan Hur kan en traditionell, fristående offentlig byggnad översättas till en samtida träbyggnad skapad för offentlig debatt? 

Det säger Mathias Kidron som för sitt masterarbete i arkitektur på Chalmers belönats med Carl Larsson-stipendiet, ett stipendium som delas ut av Göteborgs universitet för konstnärlig
självständighet och originalitet.

Enligt motiveringen har Mathias Kidron i sitt examensarbete ”visat prov på utvecklad förmåga att gestalta en offentlig byggnad på en central plats i Göteborg”.

– Det är såklart en stor ära att få ett stipendium i Carl Larssons namn, men framför allt är det kul att ens hårda arbete uppskattas och värderas. En stor eloge till min mentor Mikael Ekegren såklart, skriver Mathias Kidron i ett mejl till Arkitekten.

Interiör från Mattias Kidrons examensarbete som har titeln Agora, med förslag på en ny byggnad i Bältesspännarparken, mitt emot stora teatern vid Kungsportsavenyn i Göteborg.

Mer att läsa