Nyheter

Arkitektprovet 2021 blir av

26 februari 2021

Arkitektprovet, det alternativa sättet att komma in på arkitektutbildningen i Göteborg, Stockholm, Lund eller Umeå, ställdes in förra året på grund av pandemin. Nu meddelas att i år kommer provet att genomföras igen.

Annons
Foto Istock

Arkitektprovet infördes som alternativ antagning till arkitektutbildningen år 1987.

”Arkitektprovet har för 2021 anpassats för att kunna genomföras under såväl rådande, utökade och lättade restriktioner och rekommendationer kring smittspridningen av covid-19”, skriver arrangörerna av Arkitektprovet på provets hemsida.

Arkitektprovet består dels av en hemuppgift som brukar genomföras av mellan 600 och 900 personer och dels av ett prov på plats för de cirka 300–450 personer som blir utvalda att gå vidare. När Arkitektprovet ställdes in förra året gjorde de arrangerande högskolorna bedömningen att det inte gick att genomföra provets andra del under rådande omständigheter. Beslutet fick en del kritik, bland annat eftersom beskedet kom när det bara var två veckor kvar till deadline för att lämna in den inledande hemuppgiften.

I år har inlämningen av hemuppgiften digitaliserats och delprov två kommer att genomföras på ett sätt som är anpassat efter de restriktioner och rekommendationer som råder längre fram i vår. Exakt hur anges alltså inte, men de som går vidare kommer att få information.

Annons

”Delprov 2 har planerats för att kunna genomföras även under förvärrade omständigheter”, skriver arrangörerna på hemsidan.

Hemuppgiften för Arkitektprovet 2021 publiceras den 1 mars och det andra delprovet ska genomföras 8–9 juni.

Annika Jensfelt

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel