Nyheter

Arkitekt blir ny prefekt på Chalmers

17 augusti 2018

Tidigare i somras stod det klart att den nya prefekten på Chalmers sammanslagna institution ACE blir Fredrik Nilsson. Han toppar därmed höstens första rapport om arkitekter på nya jobb.

Annons
Annons
Foto Henrik Sandsjö

Fredrik Nilsson, arkitekt och professor, blir prefekt för den nya sammanslagna institutionen Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik på Chalmers, ACE, den 1 september. Han har tidigare varit prefekt för institutionen för arkitektur.

Ivana Kildsgaard tillträder som hållbarhetschef på Tengbom den 1 oktober. Hon kommer närmast från Link arkitektur. Uppdraget innebär att etablera både strategi och metod för att efterleva företagets hållbarhetsambition.

Annons
Annons

Elisabet Forsell är ny studiochef för Tengboms bostadsstudio i Stockholm. Hon har tidigare varit arkitekt på fastighetsföretaget Aros och kommer senast från jobbet som designansvarig på Oscar Properties.

Caroline Sjetne har blivit anställd som den första landskapsarkitekten på Sydark Konstruera. Hon är utbildad vid SLU Alnarp och ska utöver uppdragen arbeta med uppbyggnaden av företagets nya landskapsavdelning.

Lisa Torpel tillträder som ny regionchef för Swecos arkitekter i region Mitt. Hon är i grunden landskapsarkitekt och har sedan hon började på Sweco varit studiochef, QA-ledare och hållbarhetskoordinator.

Annons
Annons

Erik Bacho har rekryterats till BAU som uppdragsledande arkitekt. Han är utbildad i vid RMIT i Melbourne, Australien, kommer senast från Brunnberg och Forshed arkitektkontor och var dessförinnan partner på Reflex arkitekter.

Max Halužan är ny landskapsarkitekt på Arkitekterna Krook och Tjäder i Göteborg. Han kommer senast från Radar arkitektur och planering där han framförallt arbetade med skolor och pedagogiska miljöer.

Author no image

Annika Jensfelt

Gå till nästa artikel