Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Årets möbelmässor flyttas fram

Nu meddelar organisationen för årets möbelmässa i Milano att evenemanget flyttas till i juni. Stockholm Furniture and light fair som skulle ha gått av stapeln i februari kommer att bli av först i september.

Bilden är från Milanomässan i september förra året.

Det är den 60:e upplagan av Salone del Mobile, möbelmässan i Milano, som ska äga rum i år. Mässan var planerad att genomföras i april men nu har nya datum satts till 7–12 juni 2022.

– Beslutet att skjuta på evenemanget kommer att göra det möjligt för utställare, besökare, journalister och hela den internationella möbel- och designbranschen att på ett säkert sätt göra det bästa av mässan som kommer att vara packad av nyheter, säger Maria Porro, som bär titeln president för Milanomässan, i ett pressmeddelande.

Även organisationen för Stockholm Furniture and light fair har meddelat att det blir ett framskjutet evenemang på grund av den ökade smittspridningen av Covid-19. Nytt datum är 6–9 september 2022.

– Vi är en internationell mässa med många utställare och besökare från hela världen, inte minst från våra skandinaviska grannländer. Vi har ett stort intresse och engagemang inför 2022, men med rådande situation flyttar vi fram mässan för att den ska kunna genomföras på bästa vis, säger Hanna Nova Beatrice för Stockholm Furniture and light fair och Stockholm design week i ett pressmeddelande.

Stockholm design week, med utställningar och aktiviteter på stan kommer dock att äga rum som planerat 7–13 februari 2022, enligt arrangören.

– Många planerade utställningar och aktiviteter under Stockholm Design Week går fortfarande att genomföra, och därför känns det aktuellt att fortgå med designveckan i stan, säger Hanna Nova Beatrice.

Mer att läsa