Gå till innehållet

Ahlqvist och Almqvist får filial i Malaga

Det svenska arkitektkontoret Ahlqvist och Almqvist ökar närvaron på den spanska solkusten.
– Just nu är det en bra marknad, många svenskar investerar, säger vd Britt Almqvist.

Ahlqvist och Almqvist arkitekter ingår sedan 1992 i den internationella arkitektgruppen Perspective som består av drygt 300 arkitekter vid nio kontor runt om i Europa. Nu startar ett nytt kontor inom gruppen, beläget i Malaga, vilket i praktiken innebär en förlängd arm för det svenska kontoret.

– Det är goda nyheter för oss. Vi kan diskutera med våra svenska beställare och hitta arkitektoniska lösningar som de vill ha, samtidigt som vi har ett lokalt kontor på plats som kan de lokala reglerna och förutsättningarna, säger Britt Almqvist.

Genom samarbetet inom den internationella arkitektgruppen har Ahlqvist och Almqvist tidigare genomfört projekt som till exempel ett bostadsprojekt i Madrid, studentbostäder på Irland och just nu jobbar man med 2 000 lägenheter och 95 000 kvadratmeter kontor i Polen. I gemensamma projekt har de deltagande kontoren också gemensam ekonomi.

– Vi samarbetar och förmedlar kunskap i vad som kallas en European economic interest group. Vi är den enda sådana arkitektgruppen i Europa, säger Britt Almqvist.

Mer att läsa