Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Innovationer i badrummet

När vi pratar badrum oavsett om det gäller handfat, toaletter, badrumsmöbler eller badkar ska man alltid sträva efter innovation inom alla områden. Det finns så många unika innovationer som gör att badrumsmöblerna och porslinet håller år efter år och som dessutom är bra för miljön. Därför är valet av rätt produkter extremt viktigt.

Villeroy & Boch har utvecklat och förbättrat porslinets egenskaper speciellt för att göra kalkavlagringar till ett minne blott, oavsett om du väljer ett blankt eller matt porslin. Kalk kan sätta fula spår på porslinet, vilket man kan undvika med ytbehandlingen CeramicPlus som gör att smuts och kalk svårare får fäste och städningen blir enklare och mindre rengöringsmedel behövs. En annan innovation är toaletterna som idag är utan spolkant vilket förenklar rengöringen och därmed blir mer hygienisk när smultsfällorna bakom den dolda spolkanten försvinner. Den senaste spoltekniken Twist Flush rengör ännu effektivare med en kraftfull vattenvirvel i hela skålen. Nya innovationer utvecklas hela tiden och med dess slående design gör Villeroy & Boch allt för att möta de stränga kraven som ställs, både när det kommer till design, hygien och kvalitet. Vi vill passa på att nämna några av våra innovationer som underlättar livet i badrummet och som gör det enklare att göra rätt val av badrumsprodukter.

TWIST FLUSH – Senaste spoltekniken

TwistFlush är den senaste spoltekniken som effektivt rengör hela toalettskålen med en kraftfull vattenvirvel. Toalettskålen är invändigt utformad lite som en tratt vilket gör att mindre vattenmängd behövs och med den kraftfulla vattenvirveln så blir rengöringen effektiv i hela skålen. Villeroy & Boch har startat en framtid där toalettborsten inte längre behövs!

Se hur den senaste spoltekniken fungerar här.

DIRECT FLUSH – nya generationens toaletter

DirectFlush är en revolutionerande spolteknik för optimal hygien med innovativ design med öppen spolkant och släta ytor så spolningen gör effektivt rent ända upp till den tunna hygienlisten. Den traditionella spolkanten där smuts kunde få fäste är borta vilket underlättar städningen och håller toaletten ren och fräsch längre. DirectFlush minskar dessutom behovet av rengöringsmedel vilket är skonsamt mot miljön.

Se filmen om en toaletts dag här.

CERAMICPLUS – smutsavstötande ytbehandling

För att underlätta rengöring och vid kalkaktigt vatten ska man välja ett porslin med ytbehandlingen Ceramicplus som förbättrar porslinets naturligt hygieniska egenskaper. Ytbehandlingen är fett- och vattenavstötande vilket håller porslinsytan fri från smuts och kalk som inte får fäste på porslinet. Dessutom behöver du bara 10% av den genomsnittliga mängden rengöringsmedel när du städar, vilket skonar miljön. Mindre städning – mer tid att njuta av livet.

SUPRAFIX – vägghända toaletter utan fula skruvhål

Med Villeroy& Bochs patenterade infästningssystem SupraFix sker monteringen av vägghängda toaletter enkelt, snabbt och snyggt. Toalettskålen monteras uppifrån genom sitsens fästhål, vilket sparar både tid, onda ryggar och det blir snyggare då inga smutsfällor eller fula skruvhål syns på toalettens släta utsida. En snygg lösning som uppskattas både i privata hem och offentliga platser.

Se fler lösningar på vägghängda toaletter här.

TITANGLAZE – Matt porslin i bästa kvalite

Den moderna och matta looken på porslin är här för att stanna. Villeroy & Boch har en extremt hållbar matt glasyr som tack vare ultrarent kristalliserat aluminiumoxid ger glasyren TitanGlaze en högkvalitativ matt yta som är både rep- och slagtålig. TitanGlaze medverkar till att ditt badrumsporslin behåller sitt unika utseende – i många år framöver.

TITANCERAM- porslin skapat av en mästare

Villeroy & Boch har många års erfarenhet av att skapa porslin. Genom att sammanfoga naturliga råmaterial som fältspat, kvarts, lera och titandioxid har man skapat ett material som kombinerar de bästa keramiska egenskaperna med exceptionell styrka, TitanCeram. Med detta material kan man skapa porslin med extremt tunna kanter och i delikata former, som på samma gång är mycket formstabila och slittåliga. Ett exempel är det åttkantiga tvättstället Octagon som har vunnit flera design priser för sin unika design.

Se Octagon det prisbelönta och unika åttkantiga tvättstället här.

Här kan ni läsa mer om alla Villeroy & Bochs innovationer.

Mer att läsa