Gå till innehållet

Därför väljer arkitektkontoret Häfla Bruks: ”Spännande produkter”

Häfla Bruks har funnits som företag i över 340 år, och de har tillverkat bland annat ståltrappor sedan mitten av 1950-talet. Idag är de är en ledande leverantör av smides-, plåt- och metallprodukter.
– De har en stor flexibilitet i deras produkter och en bra förståelse för våra visioner, säger Christian Lunde, arkitekt på LBE arkitekt som har använt Häflas produkter till flera projekt.

Sträckmetall, gallerdurk, räcken, trappor och ramper. Det är bara några av de produkter som Häfla Bruks levererar till sina beställare runt om i Sverige. De har även Nordens bredaste tillverkningsprogram för sträckmetall medan stålkonstruktionerna varmförzinkas i egen varmförzinkningsanläggning.

Magnus Östlund har arbetat på Häfla Bruks i snart 30 år – och sedan ett år tillbaka är han är försäljningschef.


– Jag har arbetat på Häfla sedan 1994 och jag trivs fortfarande jättebra. Det är en bra arbetsmiljö och vi har låg personalomsättning. Det är bra eftersom mina medarbetare har lång erfarenhet och bred kompetens om våra produkter, säger han.

Från trappor och ramper till gallerdurk och sträckmetall – kika in Häfla Bruks produkter här.

Magnus Östlund är försäljningschef på anrika Häfla Bruks, beläget i småorten Hävla i Finspångs kommun.

Häfla Bruks storsäljare är trappor, ramper och räcken. De är också kända för sin sträckmetall. Det är ett tåligt, formbart och underhållsfritt material som har många olika användningsområden och kan användas i de flesta miljöer.


– Jag tror att en del av vår framgång beror på att vi har bra kvalitet och kunskap om våra produkter. Vi är även med från start till mål i alla projekt, och vi levererar alltid det vi har lovat i tid. Bra service är också viktig del av vårt vardagliga arbete, säger Magnus Östlund.

En modernindustrianläggning — här kan du läsa mer om Häfla Bruks.

Några exempel på Häfla Bruks storsäljare – trappor, ramper, gallerdurk och sträckmetall.

De har bland annat ett lyckat samarbete med LBE arkitekt. De har kontor i Växjö med cirka 25 anställda. Christian Lunde, arkitekt på kontoret, berättar att de bland annat arbetar med skolor och förskolor, vård, industri, kontor, bostäder, kommersiella lokaler idrottsanläggningar samt hotell.

– Vi valde Häfla Bruks när vi fick i uppdrag att förvandla två teknikbyggnader på Kungsmadskolan i Växjö. Vi klädde båda byggnaderna i varmförzinkad sträckmetall med variabel maskbredd. Byggnaderna ändrar utseende beroende på hur du rör dig runt den. Den kan upplevas både tät och tung, eller transparant och lätt, säger han.

Här kan du kika in ett flertal av Häfla Bruks nöjda kunder och deras projekt.

LBE arkitekt använde också sträckmetall från Häfla Bruks till den prisbelönta Vallvikens förskola i Växjö Kommun. Byggnaden är ritad av Oskar Årevall på kontoret och blev tilldelad Kommunens träbyggnadspris 2020.


– Häfla har spännande produkter som inte går att hitta någon annanstans. Vi har en enkel och bra dialog. De är tillmötesgående och lätta att kommunicera med, säger Christian Lunde.

Här finns kontaktuppgifter till Häflas säljansvariga över hela landet.

Mysiga Vallvikens förskola, med sträckmetall producerat på Häfla Bruks.

Mer att läsa