Kultur

Guiden: Unga arkitekter skapar festkänsla i Brooklyn  

8 juni 2018

För sommarens New York-resenär bör Momas svalkande innergård i Brooklyn – där unga arkitekter står för en ny installation varje år – stå på att-göra-listan. Här är tre av säsongens höjdpunkter från Arkitekten.

Annons
Annons
Foto Dream the combine

Installationen Hide and seek av arkitektkontoret Dream the combine visas på Moma PS1 i New York.

Kurragömma i Brooklyn

Till 30 augusti INSTALLATION. En av höjdpunkterna under New Yorks sommarmånader är konsthallen Moma PS1:s innergård som under nitton år ritats av olika unga arkitektkontor. Årets installation heter Hide and seek av Dream the combine och bjuder som vanligt på konserter, fester och förtäring. På Moma PS1 i Brooklyn.

Högtryck i trädgården

1-8 juli FESTIVAL. I skrivande stund är programmet inte helt spikat, men klart är att det blir fler programpunkter än någonsin i Sveriges Arkitekters arkitekturträdgård i Almedalen. I år är det valår och för den som är intresserad av vad som händer i politiken är veckan högintressant. I Visby.

Welcome home på DAC. Foto: Rasmus Hjortshøj

Rapport från danska hem

Till 23 september UTSTÄLLNING. Dansk arkitektur center har flyttat till nya lokaler och inleder med utställningen Welcome home, en resa genom den danska bostadshistorien. Politiskt avgörande händelser, dagsaktuella utmaningar samt installationer, bland annat av Olafur Eliasson, ingår. På DAC i Köpenhamn.

Rebecka Gordan

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel