Gå till innehållet

Guiden: Petra Gipp ställer ut på Liljevalchs

Idag öppnar en utställning på Liljevalchs med gipsmodeller av arkitekten Petra Gipp och på Färgfabriken invigdes nyligen fem unga konstnärers verk om gröna vågens utopier. Det och mer i veckans kulturtips från Arkitekten.

Gipps modellvärld

27 april-13 maj UTSTÄLLNING. För arkitekten Petra Gipp är modellarbetet centralt. I sin nyutkomna bok beskriver hon sin arkitektur med hjälp av gipsgjutningar, tuschlaveringar samt poeten Ann Jäderlunds poesi. De 34 modellerna som visas i boken ställs även ut i skulpturhallen på Liljevalchs konsthall i Stockholm, ackompanjerade av musik av Pelle Ossler och Christian Gabel.

Digitala verktyg för bättre uterum

17 maj SEMINARIUM. Ny teknik kan vara ett stöd för att hantera många av de intressekonflikter som stadsplaneringen står inför idag, till exempel frågan om förtätning. Det menar arrangörerna bakom Den smarta staden – om digitalisering och automatisering som har fokus på utemiljöförvaltning och stadens uterum. På Tyréns i Malmö.

Verket Thank you for carrying av Signe Johannessen, en av konstnärerna i utställningen Children of the revolution.

Gröna vågens barn om utopier

till 19 augusti UTSTÄLLNING. Femtio år efter den symboliska våren 1968 samlar utställningen Children of the revolution fem konstnärer som alla växt upp i ”alternativa” miljöer under den så kallade gröna vågen på 1970- och tidiga 1980-talet. Syftet: att diskutera utopins personliga konsekvenser. På Färgfabriken i Stockholm.

Mer att läsa