Gå till innehållet

Guiden: Monets arkitekturmålningar hyllas i London

På National gallery i London invigdes nyligen en utställning som tar fasta på Claude Monets relation till sin tids arkitektur. Det är ett av veckans evenemangstips från Arkitekten.

Claude Monets arkitektursyn

Till 29 juli UTSTÄLLNING. Aldrig tidigare har Claude Monets karriär undersökts utifrån den arkitektur han avbildade, men nu är det dags. Den prisade utställningen Monet and architecture visar 78 verk av den franska konstnären; både välkända byggnader och vardagliga miljöer. På National gallery i London.

Tips och trix i planeringen

13-14 juni KONFERENS. Vad för råd har Örebro kommun för att få till en smidig och effektiv planprocess? Vilka är de intressantaste rättsfallen enigt arkitekten Carl-Gustav Hagander på Mark- och miljööverdomstolen? Och hur ser White arkitekter att vi smartast kontrollerar att dagsljuskraven uppfylls i den täta staden? Det är några av frågorna som lyfts under konferensen Planhandläggardagarna. På Birger Jarl konferens i Stockholm.

Nordisk allians om livsmiljöer

från 31 maj till 1 juni Konferens. Med syftet att lyfta goda exempel på hållbara livsmiljöer i Norden och Baltikum anordnas konferensen Nordic report: Architecture and design – the Nordic way. Arkitekten Maria Lisogorskaya från Assemble Architects är huvudtalare. På Arkdes i Stockholm.

Mer att läsa