Kultur

Guiden: Labyrint höjdpunkt på Londons designfestival

24 augusti 2018

Om tre veckor inleds Londons årliga designfestival och som vanligt bidrar många arkitekter med storskaliga installationer. Här är Arkitektens första evenemangstips för terminen.

Annons
Annons
Foto Waugh Thistleton architects

Waugh Thistleton architects paviljong ska få oss att fundera över hur vi designar våra hem och städer.

Designfest i London

15-23 sept FESTIVAL. Snart dags igen för London design festival med en mängd events, utställningar och installationer runt om i London. Två av höjdpunkterna som festivalen lyfter fram är Waugh Thistleton architects labyrintiska träpaviljong Multiply på museet Victoria and Alberts innergård och arkitektur- och konstkollektivet Architecture social clubs gigantiska flaggspel Trace, som kommer röra sig med vinden över Regent street.

Förra årets arkitekturfestival i Uppsala, då på Fyristorg. Foto: Aksel Alvarez Jurgueson

Undersöker Uppsalas identitet

30 augusti FESTIVAL. För tredje året bjuder White i Uppsala in till arkitekturfestival med debatter, panelsamtal, föreläsningar och aktiviteter för besökare i alla åldrar. På agendan står bland annat dagens visioner och förslag, stadens färg och form samt hur Uppsalas identitet kan och bör påverkas. I gränden på Västra Ågatan 16 i Uppsala.

Annons
Annons

Här ska freden i världen tryggas

Till 23 sept UTSTÄLLNING. Det har kallats det viktigaste rummet i världen, säkerhetsrådets egen sal i FN-bygganden i New York. The Security council chamber, som rummet heter, ritades av den norska arkitekten Arnstein Arneberg, stod färdigt 1952 och är nu föremål för en omfattande utställning på Nasjonalmuseet i Oslo.

Rebecka Gordan

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel