Gå till innehållet

Guiden: Labyrint höjdpunkt på Londons designfestival

Om tre veckor inleds Londons årliga designfestival och som vanligt bidrar många arkitekter med storskaliga installationer. Här är Arkitektens första evenemangstips för terminen.

Designfest i London

15-23 sept FESTIVAL. Snart dags igen för London design festival med en mängd events, utställningar och installationer runt om i London. Två av höjdpunkterna som festivalen lyfter fram är Waugh Thistleton architects labyrintiska träpaviljong Multiply på museet Victoria and Alberts innergård och arkitektur- och konstkollektivet Architecture social clubs gigantiska flaggspel Trace, som kommer röra sig med vinden över Regent street.

Förra årets arkitekturfestival i Uppsala, då på Fyristorg.

Undersöker Uppsalas identitet

30 augusti FESTIVAL. För tredje året bjuder White i Uppsala in till arkitekturfestival med debatter, panelsamtal, föreläsningar och aktiviteter för besökare i alla åldrar. På agendan står bland annat dagens visioner och förslag, stadens färg och form samt hur Uppsalas identitet kan och bör påverkas. I gränden på Västra Ågatan 16 i Uppsala.

Här ska freden i världen tryggas

Till 23 sept UTSTÄLLNING. Det har kallats det viktigaste rummet i världen, säkerhetsrådets egen sal i FN-bygganden i New York. The Security council chamber, som rummet heter, ritades av den norska arkitekten Arnstein Arneberg, stod färdigt 1952 och är nu föremål för en omfattande utställning på Nasjonalmuseet i Oslo.

Mer att läsa