Gå till innehållet

Guiden: I huvudet på Alexander Lervik

Årets stora designutställning på Kulturhuset i Stockholm riktar ljuset mot den experimentella inredningsarkitekten och formgivaren Alexander Lervik, vars arbetsprocess också belyses i ett antal guidade turer.

På jakt efter Lerviks tankar

6 april-17 juni UTSTÄLLNING. Alexander Lerviks idéer föds ofta ur en experimentell lek med material eller tar avstamp i nästintill existentiella frågor som ”hur skapar man en lampa som skänker mörker?”. I separatutställningen I huvudet på Alexander Lervik ingår objekt från hans tjugoåriga karriär, från fågelbon till hissar och konferensmöbler. Dessutom blir det guidade turer om hur denne designer och inredningsarkitekt jobbar och tänker. På Kulturhuset i Stockholm.

Verktyg för bättre platsskapande

12-13 april KONFERENS. Stipo är en tvärvetenskaplig organisation med urbant fokus med bas i Rotterdam och Amsterdam. Tillsammans med KTH och Centre for future of places står de bakom konferensen Cities for all: Placemaking. Tanken är att deltagare från hela Europa, såväl aktivister och arkitekter som beslutsfattare och tjänstemän, ska mötas och diskutera gentrifiering, offentliga rum samt verktyg för bättre platser. På Färgfabriken i Stockholm.

Om att addera till den befintliga staden

12-30 april UTSTÄLLNING. Våren 2017 gick 60 arkitektstudenter på UCL i Belgien en masterkurs där de undersökte hur vi istället för att riva och bygga en ny stad kan addera till den befintliga. Resultatet – The new Artisanal city: case study Sergel city – använder Stockholms city som studieobjekt. Utställningen invigs med ett panelsamtal 12 april kl 17-19, där bland andra kursens gästprofessorer Mia Hägg och Jan Åman samt Axel Wolgers, som var assisterande lärare, deltar. På KTH Arkitekturskolan i Stockholm.

Mer att läsa