Kultur

Guiden: Två stora arkitekturhändelser på gång i Göteborg

7 september 2018

Inom kort är det dags för två stora evenemang i Göteborg med fokus på arkitektur, stadsbyggande och design. Stadstriennalen går för andra gången, för möbelmässan är det premiär.

Annons
Foto Doc Lounge

Above and below är en av flera filmer som visas på Göteborgs stadstriennal. Den handlar om människor i samhällets absoluta utkanter.

Kulturspäckad stadstriennal

Från 19 sept till 22 sept Festival. Under årets upplaga av Göteborgs stadstriennal bjuds det på samtal, film, föreställningar, praktiskt byggande och workshops runt om i staden. Bland annat ingår Sveriges Arkitekters utställning Aiming for democratic architecture och filmen Above and below som handlar om fem människor som skapat sig en alternativ tillvaro i en värld där de annars inte får plats.

Göteborg får egen möbelmässa

Från 20 sept till 22 sept Mässa. Nu kan även göteborgarna ta del av de senaste nyheterna från möbel- och belysningsbranschen. I höst invigs nämligen Möbelmässan Göteborg med fokus på belysning, interiör samt inne- och utemöbler. De två första dagarna är reserverade för fackbesökare. På Bananpiren i Göteborg.

Chiharu Shiotas verk Where are we going från 2017. Foto: Gabriel de la Chapelle

Annons

Tecknar i tre dimensioner

Till 30 sept Utställning. Den internationellt uppmärksammade konstnären Chiharu Shiota arbetar i gränslandet mellan performance, skulptur och teckning och är känd för sina komplexa och poetiska nätkonstruktioner och installationer. Nu visas hennes separatutställning The distance på Göteborgs konstmuseum.

Rebecka Gordan

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel