Kultur

Guiden: Festival för innovation satsar på oväntade möten

31 augusti 2018

På konferensen och festivalen Gather i Stockholm ligger fokus på nytänkande och inspiration. Resultatet är en ovanlig blandning av discipliner, från diplomater till ai-forskare och musiker. Här är Arkitektens kulturtips.

Annons
Foto Anders Bobert

Viktoria Walldin och Rebecca Rubin från White arkitekter ska prata om jämlikhet i stadsbyggandet på festivalen Gather.

Tvärsektoriell framtidsspaning

Från 13 sept till 15 sept. Konferens. Precis som förra året är stadsplanering ett av temana på den experimentella och tvärdisciplinära konferensen och musikfestivalen Gather. Bland de dryga femtio talarna återfinns allt från diplomaten Jan Eliasson till arkitekten Rebecca Rubin och socialantropologen Viktoria Walldin från White. Dessutom pågår en gratis musikfestival paralellt. På Nobelberget i Stockholm.

Lyfter vikten av stadsodling

från 8 sept till 9 sept Festival. Koloniträdgårdsförbundet vill lyfta fram all den kreativitet och de positiva aspekter som de menar att stadsodling i olika former ger staden. Därför ordnas nu Stockholm urban garden show med föredrag, familjeaktiviteter och visningsträdgårdar. I Drakenbergsparken i Stockholm.

Keramik för offentlig miljö

12 sept Seminarium. Vad är det senaste inom byggkeramiska produkter för offentlig miljö och konstnärlig utsmyckning? Det vill Porslinsfabriken i Linköping berätta på sin Branschdag inom byggkeramik där bland annat konstnären och Stora kakelprisvinnaren Astrid Sylwan föreläser. På Rörstrand center i Lidköping.

Annons

Rebecka Gordan

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel