Visualisera dina projekt med 3D-print

Ett byggprojekt ska gå igenom många instanser innan det slutligen får grönt ljus. Allt från stadsplanerare till investerare ska säga sitt och då kan en av de största utmaningarna vara att få beslutsfattarna att förstå varför just din vision är rätt väg att gå.

Öka förståelsen med inspirerande modeller

Med hjälp av 3D-printade modeller kan du snabbt skapa en känsla av hur byggnaden kommer att se ut. Istället för att fastna i platta PowerPoint-presentationer eller tomma ord så får du något som faktiskt går att ta på. Inte nog med det, tack vare att modellerna printas on demand så går det snabbt och enkelt att finjustera byggnaden och testa den där extravaganta balkongen som du aldrig fick möjlighet till i ett tidigare projekt.

Utställning på T-Centralen

Arkitektkopia har snart 70 års erfarenhet av att samarbeta med Sveriges arkitekter. Från att tillhandahålla traditionell ritningskopiering har bolaget tagit klivet till att erbjuda 3D-print för primärt byggbranschen. När Sveriges Arkitekter ställde ut de nominerade projekten till Arkitekturgalan på T-Centralen i Stockholm i början av året så var det Arkitektkopia som 3D-printade modellerna.

3D-modellerna var väldigt uppskattade av besökarna och drog åt sig uppmärksamheten. Utställningen blev ett andningshål där förbipasserande kunde stanna upp och läsa i lugn och ro utan några störningsmoment. De 3D-printade modellerna gjorde att besökarna hade något att förhålla sig till vilket skapade bra dialog och en ökad förståelse för projektet – ett minskat gap mellan arkitektkåren och samhället.

– Vi upplevde att det var ett stort engagemang från Arkitektkopias håll, det märktes att de förstod vad vi ville förmedla och att de tyckte uppdraget var roligt, säger Jonas Mellqvist, Sveriges Arkitekter.

Läs mer om hur Arkitektkopia jobbar med 3D-print på: https://www.arkitektkopia.se/3d-print/