Trygga pensionslösningar för arkitekter

AI Pension, arkitekternas egen försäkringsförening sedan 1955, har nu blivit en del av Skandia. För medlemmarna innebär det ett bredare utbud av försäkringar och tjänster och en långsiktig förvaltning av pensionspengarna.

Den första april 2019 blev AI Pension en del av Skandia. AI Pensions verksamhet och personal har nu flyttat över till Skandia, där rådgivare och kundservicefortsätter ha kontakten med medlemmarna och branschen som tidigare.

Genom Skandia erbjuds medlemmarna tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring, så väl som trygga och långsiktiga alternativ för sparande, försäkringar och banktjänster. Den som har sin tjänstepension hos Skandia kan även få rabatt på bolåneräntan.

AI nämnden – med arkitekterna i fokus
Som en del av överlåtelsen har AI nämnden etablerats inom Skandia – en sammansättning av representanter från Sveriges Arkitekter, Unionen och Innovationsföretagen. Personer med lång erfarenhet av branschens villkor kommer fortsätta jobba för att säkerställa att försäkringar och erbjudanden utvecklas med arkitekternas intresse i fokus.

– Det är viktigt att våra medlemmar ska uppleva att de får högservice som tidigare. AI Pensions tidigare medlemmar har kvar sina tjänstepensioner och försäkringar och genom Skandia tryggar vi att de är prisvärda, säger Lotta Lehmann, tidigare styrelseordförande hos AI Pension och nu en del av AI nämnden.

Hållbart sparande till pensionen
Skandia bedriver verksamheten för att säkerställa god avkastning och samtidigt bidra till hållbart värdeskapande. Skandia har stora tillgångar, vilket betyder stort ansvar vid investeringar. En betydande del av tillgångarna är fastigheter, där 90 procent är miljöinventerade fastigheter. Skandia erbjuder även flera hållbarhetsfonder och är ett av tre fondförsäkringsbolag som fått högsta betyg i Söderberg & Partners årliga hållbarhetsanalys.

– Många arkitekter är väldigt miljöengagerade och tycker att det är viktigt att deras pensionsförsäkringar placeras hållbart. Skandia arbetar aktivt med flera hållbarshetsaspekter och påverkar bolag de investerar i, så kunderna kan känna sig trygga i att pengarna placeras på ett bra sätt för framtiden, menar Lotta Lehmann.

Är du arkitekt och vill ha hjälp med din pension? Under varumärket AI Pension tillhandahåller Skandia specialister på pensionslösningar till arkitekter och ingenjörer med Skandia som försäkringsgivare. AI Pension erbjuder personlig rådgivning, snabb service och tillvaratar dina intressen. Inom Skandia finns dessutom AI nämnden – en sammansättning av representanter från Sveriges Arkitekter, Unionen och Innovationsföretagen.