Ökad trygghet med smart försäkring via ditt medlemskap

Tack vare ditt medlemskap i Sveriges Arkitekter har du möjlighet att få förmånliga medlemsförsäkringar hos Skandia. Här är 6 snabba frågor och svar.

Här svarar Monica Reinel, kundansvarig på Skandia, på några vanliga frågor:

 1. Vad är en medlemsförsäkring?
  Det är utvalda försäkringar som är framtagna tillsammans med ditt förbund Sveriges Arkitekter. Ett smart sätt att skaffa ett utökat bra skydd mot händelser i livet till en låg kostnad med bra villkor. Det handlar om liv- och olycksfallsförsäkring, trygghetskapitalförsäkring samt sjukförsäkring.
 2. Varför kan medlemsförsäkringar ha ett extra förmånligt pris?
  Eftersom det är många personer som ingår i en medlemsförsäkring och delar på risken så får man bra försäkringar till en låg kostnad och bra villkor som gynnar dig som medlem.
 3. Kan jag även försäkra min familj?
  Din partner kan köpa samma försäkringar till lika bra villkor som du. Har du barn kan du även teckna barnförsäkring och du betalar bara ett pris oavsett antal barn du har.
 4. Vilka av de olika medlemsförsäkringarna tycker du är viktigast att teckna?
  Livförsäkring ger en extra trygghet och omtanke till familjen. Den kan vara skillnaden som gör att familjen kan bo kvar i huset eller bostadsrätten vid ett dödsfall. Olycksfallsförsäkring skyddar mot allvarliga skador som kanske leder till bestående men och ersätter kostnader för vård och tandskador. Sjukförsäkring ger varje månad ett extra belopp om du skulle blilångvarigt sjuk och inte kan jobba. Man får även tillgång tillen kostnadsfri förebyggande hälsoförsäkring.
 5. Förebyggande hälsoförsäkring – vad är det?
  En förebyggande hälsoförsäkring ger tidigt hjälp till den som exempelvis känner sig nedstämd eller stressadeller på annat sätt är i riskzonen att bli sjukskriven. Du får råd och hjälp av en hälso- och rehabvägledare, tillgång till samtalsterapi eller yrkeslivsplanering. Den stora fördelen är att du kan kontakta hälsoslussen i ett tidigt skede, så fort du känner att något är på väg åt fel håll. Hälsoförsäkringen gör ingen skillnad på om problemen är jobbrelaterade eller privata. Ofta är det en mix av arbetssituationen och problem i privatlivet som utlöser behovet av stöd.
 6. Om jag redan har en livförsäkring – kan jag då ha fler?
  Det finns ingen begränsning på hur många livförsäkringar du får ha, det ger bara mer ersättning. Samma regel gäller för olycksfallsförsäkring. Det är endast för sjukförsäkringar där den totala ersättningen inte fåröverstiga 90 procent av ens lön eftersom det inte ska ”löna” sig att vara sjuk.

Kom ihåg att betala före sista augusti. Du har fått prova på fyra försäkringar kostnadsfritt under sommaren. Är du nöjd och vill behålla försäkringarna men ännu inte betalat fakturan, behöver du betala påminnelseavin före sista augusti.