Mija Kinning väljer sin favorit från Mora Armatur

Mora Armatur har en mängd olika kranar att välja mellan när det är dags att inreda kök och badrum. Inredaren Mija Kinning guidar i krandjungeln och berättar också vilken kran som är hennes egen favorit.

Bland Mora Armaturs olika modeller av kranar, med olika funktion, färg och form kan det ibland vara klurigt att hitta rätt. Men enligt Mija Kinning handlar det mycket om att gå på känsla och välja det man tycker om – men att också ha förnuftet med sig.

– Jag tycker att det viktigaste när man ska välja kran är att den smälter in och blir en detalj i köket eller i badrummet. Ofta lägger vi mycket krut på vad vi ska ha för färg på luckor, bänkskiva, skåp och kakel, men kranen är ju det som vi använder mest. Därför har kranen också blivit en ren inredningsdetalj i dag. Många tittar ju på utseendet och det ska man göra, men det är samtidigt väldigt viktigt att titta på vilka funktioner den ska fylla och även var den är producerad och var den kommer ifrån.

Sin egen favorit

Ofta är kranen kronan på verket och en av de slutgiltiga detaljerna som ska skapa en helhet i hemmet.  Mija tipsar om att tänka tvärtom.

– Varför inte börja med kranen och låta den vara utgångspunkten? Man kanske blir förälskad i en viss kran eller går och kikar på den där kranen man drömt om. Utgå från den! Den som kanske har ett ytskikt med den där härliga, lite mustiga känslan. Fortsätt då på det temat. Var i så fall inte heller rädd för att till exempel att välja en terrazzo i härligt mustiga bruna färger som komplement.

Just den rustika känslan är också det som Mija själv fastnat för hos den kran som blivit hennes favorit.

– Jag gillar verkligen Izzy Rustic. Formen är så kul, den känns ny och annorlunda. Sen är jag svag för ytan – det råa, matta och tuffa. Det är svårt att bara välja en favorit, men det blir Izzy Rustic för mig.

Izzy Rustic från Mora Armatur.