I huvudet på arkitekten Anders Holmberg

Fönsterexperterna VELFAC samarbetar med byggherrar och arkitekter i hela Sverige och en av de arkitekter som har jobbat mycket med produkter från VELFAC under åren är Anders Holmberg. Anders har i cirka 20 år arbetat som arkitekt och spenderar varje dag med att göra något han älskar – nämligen att skapa trivsamma hem med hjälp av smart arkitektur och bra produkter.

Foto Amelie von Essen / Anders Holmberg Arkitekter

Varför är arkitektur viktigt?

– Arkitektur berör alla människor, dag som natt. Om människors omgivningar är trånga och mörka, eller byggda av dåligt material – hur mår dessa personer då? Inte bra, det kan jag säga dig. Människor påverkas av hur de bor eller var de jobbar. Därför är det viktigt att få alla till att prata mer om effekten av bra arkitektur och skapa arkitektur som håller hela livet.

Vad menar du med arkitektur som håller hela livet?

– Jämför ett hus med en produkt. Din bil, jacka, telefon – vad som helst. Ett hus är en produkt som ska klara årets alla skiftningar, varje vardagssituation och livets alla skeden. Listan är lång. Därför är det viktigt att alla komponenter håller en viss standard, från konstruktionsmaterial till husets fönster. Det är som man säger: ”God is in the details”. Därför vill vi vara involverade från början till slut, så att vi kan hjälpa kunden att hitta lösningar som håller livet ut.

Foto: Amelie von Essen / Anders Holmberg Arkitekter

Hur stor roll spelar fönster i arkitektur?

– Jag brukar säga att fönster är husets själ, husets ögon. Idag har vi möjlighet att sätta fönster där vi vill se ut. För vi spenderar ju faktiskt över 90 % av vår tid inomhus, och därför är det extra viktigt att vi placerar fönstren för att skapa vackra utblickar. Det handlar om att skapa känslan av större rum, bäst ljus och få bäst kontakt med omvärlden. Här är fönstervalet A och O.

Med VELFAC får man bra värde för pengarna. De är ärliga i sin prissättning, leverans och design. Deras produkter är inte små luftslott, det är inte bara designprodukter på ytan som ser bra ut på bild. De håller vad de lovar, något som rimmar med hur jag jobbar. Min drivkraft är att skapa bra miljöer som lever upp till alla krav, och jag arbetar bara med material och produkter som gör detsamma.

Foto: Amelie von Essen / Anders Holmberg Arkitekter

Om VELFAC

VELFAC har över 50 års erfarenhet av att producera eleganta och unika fönster- och fasadlösningar i högkvalitativa och moderna material. En av våra mest populära produktserier är VELFAC 200, som kännetecknas av sin unika design där en hög glasandel och smala bågar ökar ljusinsläppet betydligt.

Läs mer på www.VELFAC.se