Hållbar design i fokus hos sanitetsleverantören GROHE

Den världsledande sanitetsleverantören GROHE främjar hållbarhet. Under året som gått deltog man bland annat i projekt som Eco Now House. Ett initiativ med syfte att skapa Sveriges mest moderna ekohus.

För att säkra framtiden för en av våra viktigaste naturresurser, vattnet, har GROHE tagit fram GROHE WaterCare®.

Konsumentens ökade medvetenhet ställer allt högre krav på varumärken att minska sin klimatpåverkan. Samtidigt blir det allt viktigare att kunna ge konsumenter rätt verktyg för att minska sin egna påverkan. GROHEs ledord, hållbar design, genomsyrar alla produktlinjer. Att ta fram väldesignade produkter som bidrar till och underlättar för en minskad klimatpåverkan är högsta prioritet. Och då främst genom att optimera vattenanvändningen i produkterna. Där anser GROHE att man ligger i bräschen, och hoppas att resten av branschen kan följa deras exempel.

– Hållbarhet går genom hela GROHEs kedja från design och materialval till produktion och slutanvändning. Vår fabrik i Klaeng, Thailand blev tidigare i år utsedd till Sydostasiens hållbaraste produktionsanläggning, vilket verkligen är ett kvitto på att vi gör ett bra arbete. Förutom att våra produkter är snygga är det minst lika viktigt att de hjälper användaren att optimera sin vattenanvändning. Att välja GROHEs produkter ska alltid vara ett hållbart val. Med det sagt välkomnar vi våra konkurrenter att utmana oss i hållbarhetsarbetet, det är viktigt att hela branschen tar ansvar, säger Christina Holmberg, Marketing Manager på GROHE Sverige.

 GROHE WaterCare®

För att säkra framtiden för en av våra viktigaste naturresurser, vattnet, har GROHE tagit fram GROHE WaterCare®. Det är ett löfte GROHE ingått tillsammans med sina kunder som syftar till att optimera vattenanvändningen. Utan att på något sätt försaka komforten ska GROHEs produkter alltid optimeras för en så effektiv användning av vatten och energi som möjligt. Den moderna hygientekniken GROHE använder kan hjälpa till att minska vattenanvändningen med upp till 50 procent.

Här kan du läsa mer om GROHEs hållbarhetsarbete:

https://www.grohe.se/sv_se/company/sustainability.html