Flerbostadshus med fokus på dagsljus, estetik och kvalitet

Det är ett känt faktum att de flesta människorna trivs bäst nära naturen. Därför ser vi att fler väljer estetiska lösningar som gör det möjligt att sudda ut gränsen mellan ute och inne. Men det är inte något som bara gäller för den traditionella villan.

Foto Felix Gerlach

Åhus Seaside. Arkitekt: Krook & Tjäder. Byggherre: Brf Åhus Seaside. Entreprenör: Willa Nordic.

Även för flerbostadshus har samspelet mellan insida och utsida blivit en viktigare aspekt, där inglasade balkonger och stora fönsterytor nu tar plats högt upp på prioriteringslistan. Och det är en utveckling som fönstertillverkaren VELFAC vill ställa sig bakom.

Två exempel på hur man har lyckats bjuda in naturen även i ett flerfamiljshus är radhuskomplexet Terrassen, med utsikt över Stockholms inlopp, samt Åhus Seaside – där de stora fönsterytorna vetter mot havet.

Terrassen. Arkitekt: DinellJohansson. Byggherre: Brf Terrassen. Entreprenör: Imola. Foto: Barabild

Till Terrassen ville man skapa ljusa och hemtrevliga bostäder som bjöd in den vackra utsikten långt in i varje rum. Därför valde man fönster från serien VELFAC 200 Energy, som kännetecknas av sin unika design med enkla och eleganta linjer. Läs mer om Terrassen här

För Åhus Seaside föll valet även på VELFAC 200 Energy. Här har bostadshuset, med sina nio bostadsrätter och en konferensvåning, fått en spektakulär utsikt över både strand och hav, tack vare stora fönster som sträcker sig från golv till tak. Se fler bilder av Åhus Seaside här

Åhus Seaside. Arkitekt: Krook & Tjäder. Byggherre: Brf Åhus Seaside. Entreprenör: Willa Nordic. Foto: Felix Gerlach

Men det är inte bara det estetiska som är viktigt när man ritar ett flerbostadshus. Den tekniska prestandan måste möta kraven och det är A och O att välja lösningar som håller vad de lovar.

VELFAC har över 50 års erfarenhet av att tillverka eleganta och unika fönster- och fasadlösningar i högkvalitativa och samtida material. Alla fönster, dörrar och skjutdörrar från VELFAC går igenom ett extensivt testprogram som säkerställer att de möter – och överträffar – alla nödvändiga lagar och regler.

Säkerställ att din idé kommer till liv med VELFAC fönster i trä/aluminium. Tack vare en mängd testdata som är redo för granskning kommer våra fönster och dörrar helt certifierade, redo att uppfylla relevanta byggregler och krav.

Vill du ha mer inspiration inför nästa projekt?

I VELFAC arkitektkatalog 2021 får du:

  • Inspiration för alla typer av projekt och byggnader
  • En översikt över alla fönsterlösningar från VELFAC
  • Tekniska detaljer och specifikationer

Du kan ladda ner katalogen online här

Vill du hellre ha en fysisk version? Skicka in din förfrågan här, så levereras arkitektkatalogen till dig via en VELFAC-rådgivare eller per post.