Ett fördelaktigt pensionssparande för både anställd och företag

Att löneväxla är ett fördelaktigt sparande som på lång sikt kan påverka pensionen stort och därför blivit allt mer populärt på senare år.

– Idag är löneväxling den mest förmånliga formen av pensionssparande för anställda med lite högre lön som vill trygga framtiden som pensionärer, förklarar Mathias Lundberg, pensionsrådgivare på AI Pension, en del av Skandia.

Att löneväxla innebär att du byter ut en del av lönen före skatt mot pensionssparande. Du behöver inte betala skatt på pengarna förrän det att de betalas ut i pension, vilket innebär att du kan få högre ränta på hela beloppet under lång tid. Inkomstskatten på pengarna blir antagligen också lägre när du tar ut dem som pension istället för lön. Det gör löneväxlingen ännu mer fördelaktig.

– Den lön du tjänar över ca 43 300 kr är inte pensionsgrundande i det statliga pensionssystemet, och dessutom betalar du högre skatt på den inkomsten. Man kan räkna med att 1 000 kr mindre i lönekuvertet idag innebär att du kan avsätta 2 000 kr i pension varje månad, eftersom det är oskattade pengar som växlas till pensionen, förklarar Carl-Johan Pontén, pensionsrådgivare.

Bli en mer attraktiv arbetsgivare
Att erbjuda löneväxling är fördelaktigt för arbetsgivare eftersom det sänder ut tydliga signaler om att man värnar om sina anställdas framtid när man låter dem pensionsspara avdragsgillt. Det är en förmån som kan få ett företag att framstå som en mer attraktiv arbetsgivare.

– Som anställd arkitekt med en lön över 43 300 kr i månaden rekommenderas att prata med din arbetsgivare om möjligheten att löneväxla. Det blir också allt vanligare att ställa krav på att få löneväxla i samband med att man söker nytt jobb, säger Mathias Lundberg.

Löneväxling rekommenderas inte om man har kvar mindre än 43 300 kr i månaden, efter avdraget för löneväxling. Eftersom det skulle innebära en minskning av den allmänna pensionen, sjukpenningen, föräldrapenningen och a-kassan.

Till arbetsgivare som planerar att lägga upp en plan för löneväxling rekommenderas att utgå från de standarder som ryms för företag som har kollektivavtal. Den enda kostnaden som är förenad med löneväxling för arbetsgivaren är själva administrationen.

Vill du veta mer om vad löneväxling skulle innebära för dig?Under varumärket AI Pension tillhandahåller Skandia specialister på pensionslösningar till arkitekter och ingenjörer med Skandia som försäkringsgivare. AI Pension erbjuder personlig rådgivning, snabb service och tillvaratar dina intressen. Inom Skandia finns dessutom AI nämnden – en sammansättning av representanter från Sveriges Arkitekter, Unionen och Innovationsföretagen.