Epilog laser – en process jag kan relatera till

Hur kan en Epilog Laser på kontoret öka kvalitet och effektivitet? Stefania Dinea från Sweco Stockholm och Andrés Tiszavari från Signcom berättar mer.

”När jag letade efter laserskärmaskiner för att expandera vårt Fabrication Lab hos Sweco Stockholm fokuserade jag på följande aspekter: lokal support, ett fristående ventilationssystem, användarvänlighet och storlek. Epilog var den produkt som hade alla dessa egenskaper. Beslutet underlättades också genom att vårt Malmökontor nyligen köpt en Epilog-maskin som de är mycket positiva till.”

Stefania Dinea från Sweco Stockholm berättar vidare:

”Jag tycker att maskinen är väldigt enkel att använda och jag kan instruera en kollega att använda den på mindre än 10 minuter. Inom vår verksamhet arkitektur är hanteringsprocessen mycket enkel, oavsett hur komplicerad modellen är. En stor anledning till detta är att vi litar på vår leverantör som levererar godkända material och med dessa också maskininställningar. Allt vi behöver göra är vårt dagliga arbete – att förbereda ritningarna!”

Leverantör av Epilog Laser är Signcom, Boråsföretaget med över 30 år i branschen. Andrés Tiszavari är ansvarig för lasermaskinerna på företaget och har skött installation och initial utbildning hos Sweco Stockholm. Andrés berättar: ”Vi valde Epilog som leverantör tack vare deras breda utbud av laserskärare/lasergravyrmaskiner med olika funktioner. De fungerar med så gott som alla material, även metaller för etsning eller märkning av ytan. Vi levererar allt från mindre maskiner som bearbetar mindre föremål, till mycket stora maskiner som färdigställer en hel serie samtidigt. Eftersom lasrarna även skär material blir dessa system allt mer eftersökta när man vill ha en maskin för prototyper, byggmodeller och övriga 3D-modeller. Vi får allt fler förfrågningar från arkitektkontor och är glada att erbjuda branschspecifika lösningar från de världsledande leverantörerna av både maskiner och material.”

Stefania säger avslutningsvis:

”En av de mest intressanta kommentarer jag har hört angående användningen av denna maskin är: ”Detta är en process jag kan relatera till” och jag kan se varför och hur denna maskin har ökat kvaliteten på vårt arbete, antalet engagerade personer och antalet producerade modeller.”