Egernsund Tegel distribueras nu via Wienerberger

Kända tegelsorter som Sisteron, Avignon, Cassis, Cold Hawaii och Light Coal med flera säljs nu av Wienerberger AB på den svenska marknaden.

I slutet på 2019 förvärvade Wienerberger 2/3 av Egernsund-gruppen i Danmark. I förvärvet ingår de danska tegelbruken; Vesterled, Helligsö och Bachmann med tillhörande tegelbalksproduktion. I förvärvet ingick också varumärket Egernsund och Egernsunds säljbolag i Danmark.

Vesterled och Helligsö är några av tegelbranschens modernaste tegelbruk med lång och gedigen tegeltradition som är väl rustade för en omställning till klimatsmart produktion. På Bachmann Tegelbruk  finns s k blådämpningteknik och där tillverkas de mörkfärgade teglen som t ex Royal Ghost, Royal Cloud och Black Etna. Leran, som är teglets huvudsakliga råvara, hämtas från täta lertäkter som ligger endast någon kilometer från tegelbruken.

Nu kan den svenska byggbranschen och arkitekter vända sig till Wienerberger för leveranser och prover av Egernsunds tegelsorter. Wienerberger har en bred tegelkompetens och erbjuder teknisk support samt sammanställning för leverans av ett komplett murverk till såväl stora som små projekt.

Idag vill fastighetsägare bygga beständigt och ta ett helhetsansvar för framtiden och även tänka på arbetsmiljön för de människor som lever, arbetar och verkar i fastigheten. Tegelfasader förblir stabila och underhållsfria under många år.

Egernsunds tegelsorter kan ses tillsammans med Wienerbergers övriga tegelsortiment på wienerberger.se och i Wienerbergers showroom på Arlövsvägen 12 i Malmö och på Makajo, Brännkyrkagatan 82, i Stockholm.