Dörrblogg blir bok för arkitekter

Under namnet Arkitektrådgivaren har dörrproducenten Swedoor de senaste åren drivit en blogg riktad mot arkitekter och byggnadsingenjörer. Nu blir de mest lästa inläggen bok.

Boken innehåller fyra häften med olika teman: Säkerhet, Tillgänglighet, Trösklar och Att föreskriva dörrar.

Dörrtillverkaren Swedoor arbetar brett med att tillhandahålla professionell och lättillgänglig information om dörrar till arkitekter och byggnadsingenjörer. Bland annat har de sedan några år tillbaka en blogg som går under namnet Arkitektrådgivaren. Där skriver de om det mesta som är värt att veta om dörrar, och det är faktiskt förvånansvärt mycket. En dörr är sällan bara en dörr.

Bloggen, som innehåller inlägg om allt ifrån lås och klassningar till design och hållbarhet, är välbesökt, och nu väljer alltså Swedoor att göra en bok av de mest lästa inläggen.

Boken består av ett slipcase med fyra häften i, alla med olika teman. Man kommer kunna läsa fördjupande texter på tema ”Säkerhet”, ”Tillgänglighet”, ”Trösklar” och ”Att föreskriva dörrar.” Under året kommer boken att skickas ut till arkitektkontor runtom i Sverige och förhoppningen är att den med sin kontemporära och spännande design, och sitt intressanta innehåll, ska få ligga framme så att man kan bläddra i den och läsa ett inlägg eller två när tid finns. På så vis vill Swedoor göra information om dörrar än mer tillgänglig för arkitekter.